Logo
Po - Pá: 9:00 - 18:00
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 500,00 Kč a máte dopravu ZDARMA

Včelovak voskovaný sáček - MINI

Ekologický voskovaný vak pro opakované použití

Vyměňte plastové sáčky za přírodní obaly! V České republice se ročně spotřebuje několik miliard mikrotenových sáčků. Jejich životnost je velmi krátká ... celý popis
Dostupnost
Skladem
359 Kč
297 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:vcvakmini
Velikost:Vak MINI (18 x 24 cm)
Série:Vak
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Vyměňte plastové sáčky za přírodní obaly!

V České republice se ročně spotřebuje několik miliard mikrotenových sáčků. Jejich životnost je velmi krátká a recyklace téměř nemožná. Přitom existují vhodné alternativy. Zabalte housku nebo nasypte sušenky do Včelovaku, voskovaného vaku se včelím voskem, který vyrábí rodinná firma v dílně na úpatí Malých Karpat.

Díky kombinaci přírodních surovin s tkaninou ze 100% BIO bavlny mohou potraviny zabalené ve Včelovaku dýchat a jídlo tak zůstane déle čerstvé. Včelovaky jsou určené výhradně na balení nemastných pekařských výrobků, protože drobné částečky jiných potravin, tuku či sýru mohou uvíznout v rozích vaku.

Na zabalení postačí přeložit jeho okraj. Vak bude držet svůj tvar díky poctivé voskové vrstvě.

Složení:

Včelovak se skládá ze směsice vosku, BIO jojobového a kokosového oleje a borovicové pryskyřice. Důležitou úlohu hraje i 100% BIO bavlna s certifikátem GOTS. Látky, ze kterých jsou Včelovaky vyrobeny, jsou zdravotně nezávadné a splňují i přísná kritéria pro kojenecké výrobky. 

Jak se o Včelovak starat?

Životnost Včelovaku je cca dva roky. Jak dlouho zachová své vlastnosti se odvíjí hlavně od péče, kterou mu věnujete. Vak po použití opraště od nečistot, v případě potřeby opláchněte vlažnou vodou a nechte vyschnout. Čas od času Včelovaksterilizujte, tím zároveň zacelíte voskovou vrstvu. Při intenzivním používání doporučujeme vaky „obnovit“ převoskováním pomocí včelopraváře.

Jak „obnovit“ Včelovak?

Používáním se vosková vrstva ztenčuje a látka ztrácí svoji nepropustnost vůči tekutinám a také lepkavost. To ale vůbec nevadí, Včelovak se dá jednoduše obnovit i v domácích podmínkách. Mezi tři papíry na pečení vložte Včelovak a párkrát přežehlete teplou (ne horkou) žehličkou. Důležité je dát papír na pečení i do středu včelovaku aby nedošlo ke slepení všech stran. Pokud máte doma 100% včelí vosk nebo Včeloprváře, můžete jemně nastrouhat pár gramů na poškozená místa a zažehlit.

Pozor na teplo a oheň!

  • Včelí vosk je hořlavý! Proto držte své obaly daleko od plamenů!
  • Nevystavujte Včelovaky zdrojům tepla, jako jsou mikrovlnné trouby, elektrické trouby nebo myčky na nádobí.
  • Včelovaky nejsou vhodné na syrové maso, horké potraviny nebo tekutiny, tuky ani sýry
  • Vaky se můžou zbarvit od některých potravin

 

Osobní odběr - Praha 12
Podchýšská 129, 143 00
Areál zahradnictví Šťastný
 
Po - Pá: 9:00 - 18:00
So: 9:00 - 12:00
Osobní odběr - Průhonice

V Zahradách 171, 252 43

Vyzvednutí po telefonické domluvě.

Více info zde.

Můžeme poradit?
Po - Pá: 9:00 - 18:00
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz