- Úvod
- Ekologická domácnost
- Ekologické voskované ubrousky
- Včelovak voskovaný sáček - Luční květiny, velikost L
Včelovak voskovaný sáček - Luční květiny, velikost L

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Související zboží1
- Včelovak voskovaný sáček - Luční květiny, velikost LSkladem579 Kč479 Kč bez DPH
Vyměňte plastové sáčky za přírodní obaly!
V České republice se ročně spotřebuje několik miliard mikrotenových sáčků. Jejich životnost je velmi krátká a recyklace téměř nemožná. Přitom existují vhodné alternativy. Zabalte chléb nebo nasypte strouhanku či rýži do Včelovaku, voskovaného vaku se včelím voskem, který vyrábí rodinná firma v dílně na úpatí Malých Karpat.
Díky kombinaci přírodních surovin s tkaninou ze 100% BIO bavlny mohou potraviny zabalené ve Včelovaku dýchat a jídlo tak zůstane déle čerstvé. Včelovaky jsou určené výhradně na balení nemastných pekařských výrobků, protože drobné částečky jiných potravin, tuku či sýru mohou uvíznout v rozích vaku.
Na zabalení postačí přeložit jeho okraj. Vak bude držet svůj tvar díky poctivé voskové vrstvě.
Složení:
Včelovak se skládá ze směsice vosku, BIO jojobového a kokosového oleje a borovicové pryskyřice. Důležitou úlohu hraje i 100% BIO bavlna s certifikátem GOTS. Látky, ze kterých jsou Včelovaky vyrobeny, jsou zdravotně nezávadné a splňují i přísná kritéria pro kojenecké výrobky.
Jak se o Včelovak starat?
Životnost Včelovaku je cca dva roky. Jak dlouho zachová své vlastnosti se odvíjí hlavně od péče, kterou mu věnujete. Vak po použití opraště od nečistot, v případě potřeby opláchněte vlažnou vodou a nechte vyschnout. Čas od času Včelovaksterilizujte, tím zároveň zacelíte voskovou vrstvu. Při intenzivním používání doporučujeme vaky „obnovit“ převoskováním pomocí včelopraváře.
Jak „obnovit“ Včelovak?
Používáním se vosková vrstva ztenčuje a látka ztrácí svoji nepropustnost vůči tekutinám a také lepkavost. To ale vůbec nevadí, Včelovak se dá jednoduše obnovit i v domácích podmínkách. Mezi tři papíry na pečení vložte Včelovak a párkrát přežehlete teplou (ne horkou) žehličkou. Důležité je dát papír na pečení i do středu včelovaku aby nedošlo ke slepení všech stran. Pokud máte doma 100% včelí vosk nebo Včeloprváře, můžete jemně nastrouhat pár gramů na poškozená místa a zažehlit.
Pozor na teplo a oheň!
- Včelí vosk je hořlavý! Proto držte své obaly daleko od plamenů!
- Nevystavujte Včelovaky zdrojům tepla, jako jsou mikrovlnné trouby, elektrické trouby nebo myčky na nádobí.
- Včelovaky nejsou vhodné na syrové maso, horké potraviny nebo tekutiny, tuky ani sýry
- Vaky se můžou zbarvit od některých potravin
V jakých rozměrech jsou Včelovaky dostupné?
- S vak – 21 x 28 cm – vhodný na malou velikost chleba (400 g).
- M vak – 27 x 33 cm – vhodný na běžnou velikost chleba (750 g).
- L vak – 34 x 42 cm – vhodný na velký bochník o velikosti 1000 – 1500 gramů.