- Úvod
- Ekologická domácnost
- Ekologické voskované ubrousky
- Včelobal voskovaný ubrousek - Rozkvetlé, KOMBO
Včelobal voskovaný ubrousek - Rozkvetlé, KOMBO
- Novinka

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Související zboží1
- Včelobal voskovaný ubrousek - Rozkvetlé, KOMBOSkladem790 Kč653 Kč bez DPH
Vyměňte plastové sáčky za přírodní obaly!
V České republice se ročně spotřebuje několik miliard mikrotenových sáčků. Jejich životnost je velmi krátká a recyklace téměř nemožná. Přitom existují vhodné alternativy. Zabalte svou svačinu do Včeloobalu, voskovaného ubrousku se včelím voskem, který vyrábí rodinná firma v dílně na úpatí Malých Karpat.
Díky kombinaci přírodních surovin s tkaninou ze 100% BIO bavlny mohou potraviny zabalené ve Včeloobalu dýchat a jídlo tak zůstane déle čerstvé. Včelobal je tvarovatelný, stačí použít teplo vašich rukou a přizpůsobí se jakémukoli tvaru jídla nebo misky.
Složení:
Včelobal se skládá ze směsice vosku, BIO jojobového a kokosového oleje a borovicové pryskyřice. Důležitou úlohu hraje i 100% BIO bavlna s certifikátem GOTS. Látky, ze kterých jsou Včelobaly vyrobeny, jsou zdravotně nezávadné a splňují i přísná kritéria pro kojenecké výrobky.
Jak se o Včelobal starat?
Životnost Včelobalu je cca jeden rok. Jak dlouho zachová své vlastnosti se odvíjí hlavně od péče, kterou mu věnujete. Ubrousek stačí před dalším užíváním opláchnout studenou nebo vlažnou vodou. Po umytí jej nechte volně vysušit. Čas od času Včelobal sterilizujte, tím zároveň zacelíte voskovou vrstvu. Při intenzivním používání doporučujeme ubrousky „obnovit“ převoskováním.
Jak „obnovit“ Včelobal?
Používáním se vosková vrstva ztenčuje a látka ztrácí svoji nepropustnost vůči tekutinám a také lepkavost. To ale vůbec nevadí, Včelobal se dá jednoduše obnovit i v domácích podmínkách. Mezi dva papíry na pečení vložte Včelobal a párkrát přežehlete teplou (ne horkou) žehličkou. Pokud máte doma 100% včelí vosk, můžete jemně nastrouhat pár gramů na poškozená místa a zažehlit.
Pozor na teplo a oheň!
- Včelí vosk je hořlavý! Proto držte své obaly daleko od plamenů!
- Nevystavujte Včelobaly zdrojům tepla, jako jsou mikrovlnné trouby, elektrické trouby nebo myčky na nádobí.
- Včelobaly nejsou vhodné na syrové maso, horké potraviny nebo tekutiny.
- Ubrousky se můžou zbarvit od některých potravin jako je červená řepa, borůvky, atp.
V jakých rozměrech jsou Včelobaly dostupné?
- S – 19 x 19 cm – velikost vhodná na kousky zeleniny, drobnosti nebo přikrytí sklenic.
- M – 25 x 27 cm – vhodný na zabalení rohlíku, kostky sýru, přikrytí ukrojeného melounu nebo dýně.
- L – 37 x 34 cm – ideální na balení svačinových chlebů, baget, přikrytí kynutého těsta, hrnce nebo talíře.
- XL – 50 x 45 cm – vhodný na zabalení celého chleba či zakrytí plechu.